Bacillus subtilis, B-vitamin és a cink keverék

Funkcionális italok és tejitalok gyártásához javasoljuk az immunrendszer erősítése céljából az új keverékünket. A keverék három fő komponense Bacillus subtilis, B-vitamin és a cink. Ezek együttes hatása elősegíti az egészségünk megőrzését.

Bacillus subtilis

A Bacillus subtilis baktériumot 1835-ben Christian Gottfried Ehrenberg jegyezte fel, még Vibrio subtilis néven. Ezt 1872-ben Ferdinand Cohn Bacillus subtilis-re helyesbítette. 1946-tól Amerikában és Európában immunstimulánsként, emésztőrendszeri és húgyúti megbetegedések kezelésére alkalmazták. Az olcsó antibiotikumok elterjedésével népszerűsége csökkent, noha kevesebb allergiás reakciót váltott ki és jóval kevésbé volt toxikus a normális bélflórára nézve. Manapság ismételten egyre nagyobb hangsúlyt kap Nyugat-Európában és a Közel-Keleten az alternatív gyógyászatban.

B-vitamin

Az 1920-as és 1930-as években jöttek rá arra, hogy a B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy egész vitaminkomplexet (B1, B2, B3, B6, folsav, B12, pantoténsav és biotin). A B-komplex vitaminok segítenek fenntartani az idegek, a bőr, a szem, a haj és a máj egészségét, valamint egészséges izomtónust, gyomor-bél traktust és megfelelő agyműködést garantálnak. Koenzimekként működnek, segítenek az enzimeknek a kémiai reakcióba lépésben más anyagokkal, valamint részt vesznek az energiatermelésben. A B-komplexek hasznosak a depresszió és a szorongás enyhítésében. Rendszeres és megfelelő mennyiségű bevitelük nagyon fontos az idősek számára, mivel ezek a vitaminok a kor előrehaladtával már nem olyan jól szívódnak fel.

Az 1920-as és 1930-as években jöttek rá arra, hogy a B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy egész vitaminkomplexet (B1, B2, B3, B6, folsav, B12, pantoténsav és biotin). A B-komplex vitaminok segítenek fenntartani az idegek, a bőr, a szem, a haj és a máj egészségét, valamint egészséges izomtónust, gyomor-bél traktust és megfelelő agyműködést garantálnak. Koenzimekként működnek, segítenek az enzimeknek a kémiai reakcióba lépésben más anyagokkal, valamint részt vesznek az energiatermelésben. A B-komplexek hasznosak a depresszió és a szorongás enyhítésében. Rendszeres és megfelelő mennyiségű bevitelük nagyon fontos az idősek számára, mivel ezek a vitaminok a kor előrehaladtával már nem olyan jól szívódnak fel.

Cink

A cink olyan ásványi mikroelem, amelyre napi rendszerességgel és csak nagyon kis mennyiségben van szükség az étrendben. A cink egyensúlyban tartja a vércukorszintet, védi az immunrendszert (megfelelő ellátottság mellett megelőzhetők a megfázásos, influenzás megbetegedések), stabilizálja az anyagcserét, és támogatja a kiváló szaglás- és ízérzékelést. Ezen kívül részt vesz az anyagcsere folyamatokban, az enzimek aktiváló anyagaként tevékenykedik, a bőr védelmében gyorsítja a sebgyógyulást, csillapítja az ekcémás tüneteket, valamint elősegíti a nemi mirigyek működését.